Webteksten laten schrijven

Overtuigend, SEO proof en 100% JIJ

Ben je al een tijd bezig om zelf je webteksten te schrijven? Je weet wel wat je wilt zeggen, maar je vindt de juiste woorden niet. Je valt steeds weer in herhaling en het voelt saai. Niet wat je wilt overbrengen en niet zoals jouw bedrijf werkelijk is.

Wat je nodig hebt, zijn teksten die aanspreken en tegelijkertijd overtuigen. Laagdrempelig. Geen zakelijke teksten, geen jargon en geen open deuren. En die ook nog de juiste zoekwoorden bevatten, waardoor jouw website wordt gevonden in Google.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Dat klopt.

Het schrijven van dit soort teksten kost tijd, onderzoek en inleving in de doelgroep. En schrijven voor je eigen bedrijf is nu eenmaal enorm lastig. Je bent te bescheiden, komt te commercieel over, je gaat teveel in op details of je laat cruciale dingen weg, omdat ze je niet belangrijk lijken.

Zal ik je wat vertellen? Je hoeft het niet alleen te doen!

Je website teksten laten schrijven is de oplossing

Heb je er wel eens aan gedacht om hulp in te schakelen? Professionele hulp van een freelance tekstschrijver, die gespecialiseerd is in online webteksten?

Die jou laat vertellen over je business, je klanten, je aanbod en over wie jij en/of je team is. En die dat vervolgens verwoord in perfecte content voor je site.

Maar die óók met je meedenkt over structuur, opvallende eigenschappen die jouw bedrijf van de rest onderscheid, maar die jij niet (meer) ziet.

Het resultaat? Webteksten die:

  • Perfect zijn en die je zelf nooit zo had kunnen verwoorden
  • De juiste klanten aantrekken én overtuigen
  • Snel klaar zijn, zodat jouw website eindelijk online kan
  • SEO proof zijn, omdat ze de juiste woorden bevatten waar jouw doelgroep op zoekt
  • Voelen en klinken, precies zoals jouw bedrijf is
  • Toegankelijk geschreven, zonder open deuren en marketingclichés
  • Die verkooptechnieken, onbewuste beïnvloeding en online marketing bevatten – maar zonder pusherig te zijn

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik maak graag eerst telefonisch kennis met jou. Om gevoel bij jou en je bedrijf te krijgen. Klikt het? Dan maken we vervolgens samen afspraken. Over de planning en op welke locatie we afspreken om van start te gaan.

Alles wat ik moet weten
Zoals ik al zei, website teksten schrijf ik niet zomaar. Het liefste ontmoet ik jou ergens op locatie. Zodat we het uitgebreid kunnen hebben over jou, je bedrijf, je producten of diensten en je ideale klant. Ik stel veel en kritische vragen, zodat ik me helemaal kan inleven in jouw wereld.

Route op je website
Ik schrijf niet alleen teksten, maar ik denk ook met je mee over je online marketing. Hoe jij wilt dat jouw bezoekers door de website klikken, op welke knoppen of links ze moeten klikken en hoe we ze verleiden tot het nemen van actie.

Taal van jouw klant
We gaan het ook uitgebreid over jouw klanten hebben. Wie dat zijn, wat ze belangrijk vinden, waarom jouw klanten jouw product of dienst nodig hebben en welke woorden ze gebruiken. Ik zorg ervoor dat jouw teksten perfect matchen bij jouw klanten.

Zoekwoordonderzoek
Voordat ik aan de slag ga met het schrijfwerk, doe ik ook zoekwoordonderzoek. Welke zoekwoorden gebruiken jouw klanten om jouw producten of diensten te zoeken in Google? Die gebruik ik in jouw teksten, op een natuurlijke manier. Want allereerst schrijf ik de teksten voor jouw bezoekers. Maar ik ken wel de spelregels van Google en die pas ik toe.

SEO proof
Naast de daadwerkelijke teksten die de bezoekers lezen, schrijf ik ook de teksten voor Google. De metatag omschrijvingen: de metatitel en de metadescription. Deze tekst zien mensen die in Google zoeken. Belangrijk dus om hier al in te zetten op verleiding en overtuiging.

Onderscheidend
Ook doe ik onderzoek in de markt. Welke andere spelers zijn er en hoe doen zij het? Dat doe ik om onderscheidend te zijn. Ik kies dan juist andere woorden, andere beloftes, zodat jouw website niet opgaat in de massa. Maar anders is. En anders is goed, want dat triggert bezoekers en val je juist op.

De tekst is nu van jou
Volgens de planning die we samen afspreken, stuur ik jou de tekst toe. Gewoon in Word. Heb je aanpassingen? Die verwerk ik vervolgens. In de prijs inbegrepen zit 1 correctieronde. Mijn ervaring is wel dat in de meeste gevallen de tekst zó door kan om op de website te plaatsen.

Wat voor tekstschrijver ik ben

Ik kan wel zeggen dat ik geen doorsnee copywriter ben. Ik heb geen opleiding journalistiek gevolgd, maar marketing en communicatie. Ik volg geen regeltjes hoe het zou moeten, maar ben wel secuur op taal en spelfouten. Dat moet gewoon goed zijn!

Ik schrijf geen mooie teksten, maar teksten die scoren. Die resultaat opleveren. Die bezoekers aanzetten tot actie en je een bepaald gevoel geven. Ik schrijf niet lukraak op wat jij me vertelt, maar ik bedenk wat jouw bezoeker belangrijk vindt en ‘vertaal’ jouw verhaal in overtuigende content. Ik schrijf niet in zakelijke taal, maar gewoon in spreektaal. En last but not least, ik ben gespecialiseerd in online tekst. Website tekst. Dat is andere koek en laat je het liefste over aan een specialist.

Ik schrijf geen mooie teksten, maar teksten die scoren. Die resultaat opleveren. Die bezoekers aanzetten tot actie en je een bepaald gevoel geven.

Ook meedenken over bedankpagina’s en meer

Naast het schrijven van de teksten, denk ik ook mee over de opmaak van de tekst. Belangrijk is dat webteksten scanbaar zijn, luchtig overkomen en aanzetten tot lezen. Dit heeft alles te maken met de opmaak ervan.

Ook denk ik mee met de verdere inhoud van de website. Zoals het gebruik van contactformulieren, bedankpagina’s, buttons, verwijzingen naar andere pagina’s, afbeeldingen enz. Zodat jouw website je bezoekers een geweldige ervaring biedt.

Mijn klanten

Ik heb voor uiteenlopende bedrijven webteksten geschreven. Zowel business to business als voor de consumentenmarkt.

Ik schreef webteksten voor een interieurspecialist, een design outdoormerk, ERP-bedrijf, software consultancybedrijf, een sales recruitment bureau, makelaar, vastgoed adviseurs, verlichting expert, bedrijfsadviseurs, een bekend automerk, klantcontactbureau, financieel experts, een yogaschool/ retraites, een kind-tracksysteem, hovenier, autorijschool, een professioneel schaaktrainer, bureau voor kinderfeestjes, experts in groenprojecten en meer!

Prijs

Voor het laten schrijven van webteksten reken ik een vast tarief. Daar zit alles bij in, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Voor een website met 5 pagina’s (homepage, over ons, 3x product of dienst) reken ik € 1450 exclusief BTW.

De contactpagina krijg je er gratis bij! Heb je meer pagina’s, dan laat ik vooraf weten wat jouw prijs wordt. De helft betaal je vooraf, de rest na oplevering.

+ stappenplan promotie nieuwe website
Nu je website helemaal vernieuwd is, wil je natuurlijk snel aan de slag om dit aan de wereld kenbaar te maken. Daarom heb ik speciaal voor jou een stappenplan gemaakt hoe je dat het beste kunt doen.

Inclusief strategie, ideeën en kanalen. Voorzien van praktische voorbeelden, die je zo kunt kopiëren.

Heb je nog vragen?

Mail of bel me gerust. Dan hoor je direct hoe mijn agenda er uit ziet en wanneer we kunnen afspreken.

Ik ben bereikbaar op 06-81649266 en via marjolijn@mmmar.nl. Of vul onderstaand formulier in, dan neem ik contact met jou op.

PS – Zo belangrijk zijn teksten!

Besef je je eigenlijk wel hoe belangrijk webteksten zijn? Dat ze het gedrag van jouw bezoekers op de site kunnen beïnvloeden? En dat je daardoor je website onweerstaanbaar en uniek maakt?

Veel bedrijven onderschatten de kracht van tekst. Een dure vergissing, waardoor je zomaar veel klanten kunt mislopen. Vaak kun je al met een aantal beperkte aanpassingen mooie resultaten behalen.

Ben je er (nog) niet aan toe om al je webteksten te laten schrijven door een professional? Misschien is mijn ‘Not so quick website scan’ wel wat voor jou.

In het kort is dit een review op jouw copy en SEO. Ik geef jou praktische feedback én voorbeelden, die je direct kunt implementeren! Zodat jouw website gelijk een stuk duidelijker en aantrekkelijker is.