SEO teksten leveren geld op – lees hier het hoe en waarom

SEO-teksten

In mijn omgeving zie ik veelal twee typen ondernemers:
Type 1: wil een mooie website met teksten die voor de doelgroep geschreven zijn
Type 2: wil een effectieve website die geld oplevert met SEO geoptimaliseerde teksten

Type 2 is overtuigd van SEO teksten en geeft minder om klantgerichte teksten en type 1 ziet niet de meerwaarde van SEO geoptimaliseerde teksten. Voor type één bijgaand tips op het gebied van SEO. Op een later moment geef ik tips voor type twee.

SEO teksten zijn tegenwoordig noodzakelijk

Tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om zonder geoptimaliseerde teksten hoog in de zoekresultaten te komen. En wie wil dat nu niet? Mensen kijken vaak niet verder dan pagina twee van de zoekresultaten, soms zelfs niet na positie vijf op de pagina. Sta je lager, trek je geen of veel minder klanten. Houd dit even in je achterhoofd!

Ondernemer type 1: ‘ik wil een mooie website’

Deze klant wil graag een nieuwe website laten ontwikkelen. Hij wil vooral een ‘mooie’ website waar zijn producten en identiteit goed uit de verf komen. Met mooie productfoto’s en teksten die uit zijn hart geschreven zijn. Kleur, vorm, typografie; het is allemaal belangrijk voor hem. En als ik begin over SEO en uitleg wat Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie) betekent en hoe belangrijk het tegenwoordig is, dan krijg ik prompt een ‘Nee hoor, dat hebben wij niet nodig’. Hoezo niet nodig? Wil je dan geen nieuwe klanten?

Wat zijn SEO teksten?

Dit zijn teksten die rekening houden met het algoritme van Google. Google heeft een algoritme ontwikkeld om webpagina’s te vinden die zo goed mogelijk voldoen aan jouw zoekopdracht. Heb je een website, dan is het jouw taak om Google te helpen. Dit doe je onder andere door relevante zoekwoorden aan je teksten toe te voegen, zoekwoorden waar daadwerkelijk (veel) op wordt gezocht en door metateksten te schrijven. Metateksten horen bij de SEO-inrichting aan de achterkant en mag niet vergeten worden!

Uiteindelijk schrijf je de tekst voor je (potentiele) klant om deze zo goed mogelijk te helpen. Het blijft de kunst om je tekst dus doelgroepgericht te schrijven én voor Google. Beide zijn even belangrijk. Zonder Google geen nieuwe klanten en zonder nieuwe klanten geen business.

SEO teksten leveren geld op!

Met SEO teksten kom je hoger in Google en hoe hoger in Google hoe meer bezoekers je naar je website trekt. En meer bezoekers betekent meer inkomsten. En in het geval van SEO optimalisatie betekent dit gratis bezoekers waar je niet voor hoeft te betalen, in tegenstelling tot Google Adwords. Een investering in SEO verdient zich dus al snel terug in blijvende stijgende inkomsten!

SEO staat altijd aan de basis van een succesvolle website! Het is geen trucje, het is echte online marketing. En daar schakel je een specialist voor in. Toch?

Webteksten zelf schrijven of uitbesteden aan SEO tekstschrijver?

Kies bewust waarin je investeert: optimalisatie of direct effectieve teksten? Ik leg het uit. Of je nu je tekst zelf schrijft of uitbesteedt, de keuze is geheel aan jou. Je kunt, bijvoorbeeld uit kostenoverweging, kiezen je teksten zelf te schrijven. Helemaal prima natuurlijk, maar wanneer je merkt dat de tekst niet doet wat jij voor ogen had, kom je toch bij een seo tekstschrijver terecht. En het kost die specialist vaak net zoveel tijd een tekst te herschrijven en te optimaliseren als het schrijven van een nieuwe tekst. Kies daarom bewust waarin je investeert!

7 tips voor het schrijven van SEO teksten

  1. Schrijf altijd één pagina voor één zoekwoord/ zoekterm met een aantal synoniemen daarvan. Gebruik niet te veel verschillende zoekwoorden op een pagina, dat werkt niet.
  2. Gebruik Google Zoekwoord Planner om te zien hoeveel er maandelijks gezocht word op jouw gekozen zoektermen. Zo zie je direct of dat de beste term is of dat je toch een andere term moet gebruiken waar jouw doelgroep daadwerkelijk op zoekt.
  3. Maak je tekst scanbaar door korte alinea’s te schrijven, tussenkopjes te gebruiken en belangrijke delen in een tekst er uit te laten springen.
  4. Gebruik kopteksten waar je ook weer je belangrijkste zoekwoord in verwerkt.
  5. Vergeet ook je afbeeldingen niet! Geef deze een goede naam mee waar je ook weer je zoekwoord in verwerkt, zodat je hier ook op wordt gevonden.
  6. Schrijf een goede SEO-titel (title tag). Voor Google is dit enorm belangrijk! Zet je zoekwoord zo veel mogelijk vooraan.
  7. Schrijf daarbij ook een goede meta-omschrijving waarbij je de bezoeker nieuwsgierig maakt.

En onthoud: schrijf voor de bezoeker! De tekst moet duidelijk, overtuigend en aantrekkelijk voor jouw doelgroep zijn. Gebruik je zoekwoord niet onnodig veel in je tekst waardoor het onnatuurlijk wordt.

Schrijf jij SEO teksten of teksten voor je bezoeker? Laat het weten in een reactie.
Me Myself and Marjolijn

Meer uit je content halen?

Schrijf jij regelmatig blogs of andere content? Kost het veel tijd, maar levert het niks op? Dan is het tijd voor een content check + content plan op maat.

says:

HI Marjolijn, ja daar was ik nou net naar op zoek…inmiddels de pagina’s op m’n website zoekwoord gegeven. Maar waar vind ik nou die meta omschrijving waar jij het over hebt? Ik ben nog een dummy…
Groetjes Zwanieta

MMMar

says:

Hoi Zwanieta, ik heb even op je website gekeken en zie dat je een wordpress site hebt en ook de Yoast SEO plugin. Heel goed! Onder je bericht of pagina staat een blokje met Yoast plugin en daar zie je ‘snippet bewerken’. Daar op klikken en dan zie je de meta omschrijving. Succes!
Groetjes Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *