Pakkende website teksten… waarom moeite doen?

Pakkende website teksten

Laat ik beginnen met een vraag: hoeveel nieuwe klanten krijg jij per maand via je website binnen? Mensen die op jouw website komen en daarna contact opnemen of iets bestellen? Een handjevol of zelfs minder? Lees dan verder.

De meeste websites zijn namelijk helemaal niet ingericht om nieuwe klanten binnen te halen. “Maar… daar zijn de meeste websites toch voor bedoeld, zul je denken”.

Dat klopt, maar de meeste ondernemers weten eigenlijk niet hoe je dat precies moet doen. En ook je webbouwer of webdesigner niet. Die zijn super goed om een mooi ontwerp te maken, zodat je professioneel voor de dag komt, maar om klanten via je website binnen te halen is meer nodig.

Er zijn tal van redenen waardoor websites niet doen waarvoor ze bedoeld zijn. In dit artikel bespreek ik 3 hele belangrijke mismatches, die allen te maken hebben met content marketing. Deze redenen kom ik steeds tegen bij het uitvoeren van website reviews voor klanten.

1.Het is onduidelijk wie de doelgroep is

Ik zie vaak websites waarbij het onduidelijk is op wie zij zich richten. Wie de klant is. Dit lees ik in de teksten. De teksten zijn te algemeen. Alsof ze de website op iedereen willen richten. Niemand willen uitsluiten of willen missen. Maar daardoor bereik je dus het tegenovergestelde. Je bereikt niemand. Niemand voelt zich aangesproken.

Het resultaat? Je trekt een wirwar aan bezoekers aan, die niet per se tot jouw doelgroep behoren. Bezoekers haken af en gaan op zoek naar iemand die ze weet te ‘vangen’. Die direct weet duidelijk te maken dat ze jouw ‘probleem’ kennen, dat ze jouw wereld kennen én dat ze daar een oplossing voor hebben. Weer een gemiste kans.

Wat te doen: maak je teksten specifieker en vertel wie jouw ideale klant is. Hoe specifieker hoe beter. Vervolgens omschrijf je de typische problemen waar jouw klant mee worstelt en hoe je hem of haar hiermee kunt helpen. Wat overigens ook heel sterk is, is door te noemen met wie jij niet wilt werken.

Een voorbeeld van een duidelijke klant: ‘Onze klanten zijn 500+ bedrijven, op zoek naar een ERP systeem’.

2.De teksten zijn te kort

Geloof jij ook dat teksten op een website kort moeten zijn? Dat mensen op een website niet lezen? Ik zie nog veel te vaak dat websites te weinig tekst bevatten. Het is meer design, dan tekst. En als ik dan vraag waarom ze het zo hebben gedaan, krijg ik vaak als antwoord: “Maar dat moet toch online”? Of “In het ontwerp zijn er op iedere pagina 2 alinea’s voor ingeruimd, dus daar hebben we ons aan gehouden.”

Soms moeten teksten kort, bondig en pakkend zijn. Die je snel kunt scannen en dan door. Bijvoorbeeld op een homepage. Maar soms mogen teksten ook best iets langer zijn. Bijvoorbeeld op een diensten- of productpagina. Het is dan juist slim om naast de informatie over je dienst of product óók de belangrijkste bezwaren die klanten kunnen hebben, te weerleggen. Om twijfels die klanten hebben, weg te nemen.

Wanneer je overigens onvergetelijke content op je website hebt staan, dan maakt het niet uit hoe lang deze tekst is. Onvergetelijke content is content die je klant helpt, die waarde biedt, die connectie maakt en waar ze graag voor terug komen. Dan zullen klanten woord voor woord willen lezen. Of je pagina bookmarken om later te lezen.

Wat te doen: bedenk wat de drie grootste bezwaren of twijfels van jouw klanten zijn om niet bij jou te kopen. Schrijf deze op en lees daarna jouw dienst- of producttekst door. Benoem je dit niet in de tekst? Voeg dit dan toe.

Een voorbeeld hoe je twijfels over geld kunt weerleggen: Hoor je vaak dat je te duur bent? Terwijl jouw product- of dienst zich binnen 3 maanden terugverdient? Voeg dan een testimonial toe van een klant die vertelt dat ze hun investering dubbel en dwars hebben terugverdiend.

3.De website is te veel een keurige informatieve brochure

Veel te veel websites zijn te keurig. Die presenteren heel keurig nuttige en informatieve teksten. Tot in detail hoe het bedrijf te werk gaat en wat daarbij komt kijken. Een soort brochure of visitekaartje met het liefst ‘zakelijke taal’. Want zo dat doet de concurrent het ook.

Het probleem hiermee is dat de website niet opvalt en dat klanten niet overtuigd raken. Vertel liever over de resultaten die je klanten in het vooruitzicht stelt wanneer ze voor jou kiezen. Of wanneer ze jouw product gaan gebruiken. En omschrijf dit op zo’n manier dat je klant er kriebels van in de buik krijgt. Dat ze niet kunnen wachten! Dat ze zo blij zijn dat ze jouw website hebben gevonden, omdat jij precies de oplossing biedt voor hun probleem.

Wat ik ook regelmatig zie, is dat teksten vol staan met links. Links die verwijzen naar andere pagina’s in de website. “Want hierdoor kom je hoger in Google”, is de verklaring. Interne linkbuilding. Dat klopt, dat is belangrijk. Alleen zo werkt dat niet. En daarmee zorg je ervoor dat je pagina’s onrustig worden en dat je je klanten door het wilde weg door je website laat klikken. Totdat ze door de bomen het bos niet meer zien en uiteindelijk de site verlaten.

Wat te doen: kies één pagina op je website uit en ga die herschrijven (het liefst een pagina die veel bezoekers krijgt, want dan merk je al snel resultaat!). Focus je bij het herschrijven van de tekst op de resultaten.

Voorbeelden hoe je focust op resultaten: vertel in je tekst hoeveel geld ze gaan verdienen, hoeveel (tijd) ze gaan besparen, hoe succesvol ze worden enz. En voeg hier vervolgens bewijs aan toe. Dan ben je helemaal overtuigend.

Is jouw website ingericht om nieuwe klanten te verwelkomen? Laat het weten in een reactie of in de besloten Facebook groep Content Marketing Mastermind. Wees welkom!
Me Myself and Marjolijn

Benieuwd of jouw website ook een content-mismatch heeft?

En hoe jij door eenvoudige aanpassingen meer klanten via de website kunt binnenhalen? Vraag hieronder de gratis DIY Website Scan checklist aan. Dit is mijn persoonlijke checklist waarmee ik de websites van mijn klanten check en voorzie van waardevolle feedback. Met deze checklist in handen kun jij zelf je website eenvoudig verbeteren.

says:

Тут можно взять бесплатный плагин для Google Chrome, которое позволит легко добавить клиентов Vkontakte так, чтобы избежать заморозки аккаунта:
[url=https://chrome.google.com/webstore/detail/vkmanager-free/jdoefkicmhiikmhecdcjoaamdpkppepo?hl=ru]друзей вконтакте заявка[/url]

Eddiedek

says:

Кто ваши конкуренты ? Есть ли там такие, о которых вы не знали или знаете но не владеете информацией о том какие именно объявления размещают?
Все это можно узнать за пару минут [url=]вот по этой ссылке[/url]
Этот инструмент поможет не только прояснить ситуацию в платной контекстной рекламе, но и то, по каким запросам ваши конкуренты успешно продвигаются в SEO.
Применив инструкцию вы сможете получить список этих запросов по каждому из своих конкурентов https://www.youtube.com/watch?v=TnIsoSSKkwE
Этот метод можно применить к любому сайту, а на проверку уйдет не более нескольких секунд, даже если вы не дружите с интернетом!

Eddiedek

says:

Кто на самом деле ваши конкуренты в интернете? Есть ли такие, о которых вы не знали или знаете но не владеете информацией о том какие именно объявления размещают?
Все это можно узнать буквально за пару минут [url=]вот по этой ссылке[/url]
Этот инструмент поможет не только прояснить ситуацию в платной контекстной рекламе, но и то, по каким запросам ваши конкуренты успешно продвигаются в SEO.
Вы сможете получить список этих запросов по каждому из своих конкурентов http://keypersonal.ru/kontekstnaja-reklama-chto-takoe/
Этот метод можно применить к любому сайту, а на проверку уйдет несколько секунд, даже если вы не очень дружите с интернетом!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *