Online video marketing werkt

Video-marketing-werkt
Pas geleden deed ik mee aan de Online Video Marketing Challenge om te leren hoe je zelf professionele promovideo’s kunt maken. Ik deel graag de tips uit de challenge met je en ik hoop dat ik je kan inspireren meer met video te gaan doen in je content marketing. En het leuke is, het maken van die video’s kun je zelf en kost je dus niks. Maar levert je wel heel veel op!

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom je online video marketing in zou moeten zetten. Wat ik een groot voordeel vind, is het persoonlijke karakter van video waardoor je heel snel verbinding maakt met je (potentiële) klant. Prospects die jou nog nooit ontmoet hebben, maar die wel video’s van jou hebben bekeken, hebben het gevoel dat ze je al kennen en ontmoet hebben. Ontmoet je deze prospect vervolgens in het ‘echt’ of spreek je hem of haar via telefoon/Skype, dan maak je sneller verbinding en is de kans groter dat hij of zij klant bij je wordt.

Tips uit de online video marketing challenge

Het moeilijkste aan online video marketing is om er mee te beginnen. Om zelf voor de camera (smartphone of laptop!) te gaan staan en een video op te nemen. In het begin is dit echt onwennig (ik weet er alles van), maar op den duur zal het steeds beter gaan en uiteindelijk kom je heel natuurlijk over. Ik deel een aantal tips met je die ik in de challenge heb opgepikt:

 • Film breed of horizontaal – zo krijg je geen zwarte vlakken naast je beeld
 • Kijk niet naar het scherm tijdens de opname, maar naar de lens of camera. Dan praat je tegen je publiek en maak je meer connectie.
 • Zoek een plek waar je mooi en veel licht hebt, maar pas op voor tegenlicht.
 • Houd je video kort & bondig, maximaal 1-2 minuten als je een promo video maakt.
 • Wees authentiek, wees jezelf en vertel de waarheid.
 • Gebruik woorden die je gevoel omschrijven, zo geef je meer body aan je video.
 • Bereid je verhaal van tevoren voor, schrijf het op en oefen je verhaal. Ga vervolgens voor de camera staan en vertel je verhaal.
 • Bekijk je video en doe het overnieuw wanneer het niet goed is.

Hoe kun je video toepassen? 4 impactvolle voorbeelden

 • Maak een videopitch over je bedrijf
 • Maak een product review – dit wekt vertrouwen op bij je doelgroep
 • Klant succes verhalen – een testimonial, maar dan op video vastgelegd
 • Stuur je klanten of prospects eens een persoonlijk video via What’s app. Zo besteed je extra aandacht aan je klanten, op een leuke manier.

Dit is de video die ik voor de challenge heb gemaakt. Mocht je benieuwd zijn:)

Tips voor video op Facebook

Doe je veel met Facebook? Lees onderstaand stuk dan goed. Facebook is een hele tijd geleden ‘de strijd aangegaan’ met YouTube en wil graag de grootste video zoekmachine worden. YouTube video’s geüpload binnen jouw Facebook pagina zullen veel slechter tot zelfs minimaal getoond worden door Facebook, dan video’s die je direct in Facebook upload (pas dit dus toe).
Met deze zogenaamde ‘native’ video’s krijg je meer bereik, dan met een YouTube video of een afbeelding of tekstbericht. Als je een video plaatst op Facebook gaat dat enorm voor je werken. Je video zal veel bereik hebben, veel views en wordt sneller gedeeld.

Nog een paar tips wanneer je een Facebook-video upload:

 • Voeg een goede beschrijvende omschrijving toe, de beschrijving blijft namelijk bij je video staan.
 • Voeg een goede call to action toe: of een ‘aanzet tot actie’ zoals Facebook dat noemt. Deze call to action zal te zien zijn aan het einde van je video en kan kijkers naar je website leiden. Kies een knop en vul de url in, waar de kijkers van de video naar toe geleid moeten worden.
 • Zodra de video geplaatst is, kun je hem bewerken. Voeg een titel toe en pas eventueel de miniatuurafbeelding aan. Ook kun je de video ‘uitlichten’. Dan wordt deze prominent getoond in de linkerkolom op je pagina.

Heb je echt lef? Dan ga je voor ‘Facebook live’. Live opnames maken, die direct worden uitgezonden via Facebook.

Ook de video challenge volgen?

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en wil je weten welke challenge ik heb gevolgd? Helaas is de challenge zelf voorbij, maar je kunt wel de videolessen gratis ontvangen. Super waardevol dus! Gewoon doen. Succes!
Bekijk hier de videochallenge van Freerk en Hugo.

Hoe zet jij online video marketing in? Laat het me weten in een reactie.
Me Myself and Marjolijn

Meer uit je content halen?

Schrijf jij regelmatig blogs of andere content? Kost het veel tijd, maar levert het niks op? Dan is het tijd voor een content check + content plan op maat.