Social media campagne

Social media helpt je om online succesvol te zijn. Ga een relatie aan met je fans en volgers en breng je merk onder de aandacht. De inzet van social media marketing is vaak tijdsintensief. Het stellen van doelen is daarom belangrijk om focus te houden en resultaat te boeken. Ik help je een tree hoger komen met social media dat tevens bijdraagt aan je organisatiedoelen. Probeer Me Myself Mar nu en besteed jouw social media 1 week gratis uit!

Zet social media in met een doel

Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie, foto’s, video’s en meer te delen met je omgeving. Het is een laagdrempelige en vaak persoonlijke manier om met je doelgroep in contact te komen én te blijven. Social media is bij uitstek geschikt om loyaliteit onder bestaande klanten te vergroten; maak van klanten fans en ambassadeurs. Andere voordelen van social media zijn dat je de behoeftes van je doelgroep beter leert kennen en dat je nieuwe klanten aantrekt.

Bepaal per kanaal de aanpak en doelen

Social Media is meer dan alleen maar Facebook, Twitter, LinkedIn. Dit zijn natuurlijk wel de meest gebruikte kanalen. Ook YouTube, Pinterest, Instagram worden steeds belangrijker. Het gaat er om een analyse te maken waar jouw doelgroep te vinden is en dus waarop jij actief moet zijn. Zomaar alle kanalen inzetten is meestal niet slim en zeer tijdsintensief. Deze keuzes komen voort uit jouw bedrijfsdoelstellingen. Wil je meer leads genereren? Wil je kennis delen? Wil je je klantenservice uitbreiden naar het online kanaal? Wil je luisteren naar wat er in de markt speelt? Gezamenlijk maken we een praktisch social media plan passend bij jouw bedrijf en doelgroep.

Social media uitbesteden

Als social media specialist is mijn advies om niet het hele social media traject uit te besteden. Juist de ervaring die hiermee gemoeid gaat en de relatie die je aangaat met je volgers geeft je veel nieuwe inzichten. Natuurlijk zijn er wel onderdelen die je kunt uitbesteden voor een professionelere opzet en omdat het tijdwinst oplevert.

Ik help je met:

  • Kanaalkeuze
  • Inrichting van de social media kanalen
  • Hoe inpassen in je dagelijkse werkzaamheden
  • Schrijven van updates, blogs en nieuwsfeiten
  • Eventueel creatie van afbeeldingen
  • Adverteren op social media (advies, doelgroepselectie, opzet campagnes, regelmatig statistieken, optimaliseren etc)

Als social media voor jouw bedrijf belangrijk is voor de binding met je klanten, het binnenhalen van nieuwe klanten en hoog scoren in zoekmachines, dan moet social media op den duur onderdeel worden van jouw bedrijfsvoering. Als een tweede natuur.

Tip: ga je aan de slag met contentmarketing, verwerk social media hier ALTIJD in! Social media bieden interessante mogelijkheden om jouw content bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen.

Maak een afspraak

Wil je graag eens samen sparren over social media? Ik kom graag bij je langs. Neem contact met me op voor het maken van een afspraak.

Of stel marketingvraag! Tarieven