Google zoekwoorden onderzoek doen in 4 praktische stappen

Wanneer ik voor mezelf of voor mijn klanten content creëer, is dit één van de eerste dingen die ik doe. Het doen van Google zoekwoorden onderzoek. Of dit nu voor nieuwe websiteteksten of een nieuw blogbericht is, dat maakt niet uit. Bij ieder nieuw stukje content dat je op je site plaatst, is dit een essentiële stap.

Als je tenminste beter door je doelgroep in Google gevonden wilt worden.

En natuurlijk wil je dat! Want hierdoor kun je een grote stroom gratis bezoekers naar je website trekken. Hoe? Door de google zoekwoorden, die jouw doelgroep gebruikt, ook op jouw website te gaan gebruiken.

Ik gaf speciaal over dit onderwerp een live training in mijn besloten Facebook groep Content Marketing Mastermind (ben je ondernemer en wil je meer van dit soort trainingen volgen? Vraag dan direct even je gratis lidmaatschap aan).

Aantekeningen van de training

De video van de training kun je ook op deze pagina bekijken. Als extra service bied ik mijn aantekeningen, waar de 4 praktische stappen in staan omschreven, als extra download aan. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je je focussen op de training. Wel zo handig. Ook staan hierin de 6 tools die ik in de training noem om je google zoekwoorden te bepalen.

Aan de slag met je content!

De laatste stap in de training verklap ik alvast en dat is het schrijven van je content. Best logisch. Ik raad je aan om regelmatig epische content te maken. Wat dat is en hoe je dat doet, lees je in mijn blogbericht ‘Zo maak je epische content + stappenplan’.

Heb je vragen over het doen voor zoekwoordonderzoek? Stel je vragen hieronder.
Me Myself and Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *