E-mailmarketing is de nummer 1 online tool

E-mailmarketingJe e-maillijst is dé motor achter jouw online succes. En dé manier om een duurzame relatie op te bouwen met je websitebezoeker, je prospect en je klant. Hoe groter je e-maillijst, hoe meer omzet. Mits je e-mail marketing natuurlijk slim en goed inzet.

De meest gemaakte fout

De fout die de meeste ondernemers maken, is om een nieuwsbrief (e-mailing) vol te stoppen met commerciële informatie. Informatie over het bedrijf, acties, producten etc. Zenden zenden zenden. Het gevolg? Een hoog afmeldpercentage, want voor de meeste mensen is dit niet relevant. En niet echt motiverend voor jou om door te gaan met e-mailmarketing.

Wat moet je dan wel doen? Niet alleen verkopen, maar ‘waarde’ bieden. Weet waar jouw klanten naar op zoek zijn en help ze hierbij. Schrijf bijvoorbeeld een blogartikel met het antwoord op de 10 meest gestelde vragen van jouw klanten en wijdt hier een nieuwsbrief aan. Op deze manier ga je echt een relatie aan met jouw klanten en wanneer jij je aanbod doet, zullen ze hier graag op ingaan.

Er is nu een new kid on the block, Active Campaign

De meeste ondernemers gebruiken Mailchimp als e-mailprogramma. Een prima keuze. Krachtig in zijn eenvoud. Maar… verstuur je regelmatig e-mails naar je klanten en wil je meer, dan loop je snel tegen de grenzen aan. Er is nu een new kid on the block, Active Campaign. Steeds meer ondernemers stappen over en ik nu ook. Onlangs heb ik het programma dankzij een klant van mij leren kennen. Nu ben ik helemaal verliefd op de mogelijkheden. Met name de mogelijkheden van de ‘automations’ (automatische e-mail series versturen) zijn geweldig.

Ik heb een korte vergelijking gemaakt voor je tussen Active Campaign en Mailchimp.

Ik heb een vergelijk voor je gemaakt met de belangrijkste verschillen tussen Mailchimp en Active Campaign.

Mailchimp Active Campaign
Dubbele adressen komen voor (waar je ook dubbel voor betaalt) Geen dubbele adressen
Contactpersonen (met hetzelfde e-mailadres) kunnen op meerdere lijsten voorkomen. Selecteer je meerdere lijsten om je nieuwsbrief aan te versturen, dan ontvangt je contactpersoon jouw nieuwsbrief meerdere malen. Contactpersonen kunnen op meerdere lijsten voorkomen, maar ontvangen je e-mail maar 1x!

 

Labels geven niet mogelijk Labels geven aan contactpersonen, bijvoorbeeld op gedrag. Wanneer je contactpersoon je e-book download kun je automatisch een label aan laten maken: ‘Download E-book X’. Hier kun je zeer getargete selecties op maken en je contactpersonen vervolgens een zeer gerichte mail sturen. Verkleint ook kans op afmelden, omdat je relevante info stuurt.

 

Statistieken beschikbaar, maar niet geordend bij elkaar. Soms lastig te vinden. Alle statistieken heel overzichtelijk bij elkaar: zoals alle informatie die een contactpersoon heeft ontvangen, welke interesses hij heeft (tags) etc.

 

Bezochte websitepagina’s niet inzichtelijk Je kunt je zien welke websitepagina’s een contactpersoon heeft bezocht! Heb je een groep die jouw salespage heeft gezien, maar niks heeft gekocht? Dan kun je deze groep een mail sturen met bijvoorbeeld je veelgestelde vragen over jouw product.

 

Meerdere aanmeldformulieren niet mogelijk Eenvoudig meerdere aanmeldformulieren maken voor op je website. Bijvoorbeeld voor een weggever, een challenge, een E-book, een training etc.

 

Automations mogelijk (automatische e-mail series versturen) Automations mogelijk en biedt nog meer mogelijkheden dan Mailchimp (automatische e-mail series versturen)

En ook niet onbelangrijk, de prijs is nagenoeg gelijk per maand. Mits je natuurlijk de betaalde versie van Mailchimp gebruikt.

En nu? Aan de slag!

Zet jij nog geen e-mailmarketing in? Maak dit dan jouw nummer 1 prioriteit binnen je online marketing. Dit gaat je meer opleveren dan bijvoorbeeld Facebook advertising. Je hoeft in het begin echt niet 1x per week een nieuwsbrief te versturen. Al stuur je 1x per maand een nieuwsbrief, dat is een super begin.

Nog een tip. Probeer 1 onderwerp per nieuwsbrief te behandelen. Dit is overzichtelijker voor je lezer en beter haalbaar voor jezelf.

Je staat met het gebruik van e-mailmarketing echt aan het roer. Jij bepaalt wanneer je iets verstuurt. En om maar even het verschil aan te duiden met Facebook, ook bijzonder krachtig, maar als Facebook er op een dag mee stopt dan is al je harde werk voor niets geweest, dan heb je geen connectie meer met je volgers.

Bovendien ziet maar een klein percentage van je fans je bericht als je het niet promoot.

En als je aan e-mailmarketing doet, dan heb je in elk geval de e-mailadressen, waarmee je je toekomstige klanten altijd kunt bereiken.

 

Hoe denk jij over e-mailmarketing? Laat het weten in een reactie.
Me Myself and Marjolijn

Meer uit je content halen?

Schrijf jij regelmatig blogs of andere content? Kost het veel tijd, maar levert het niks op? Dan is het tijd voor een content check + content plan op maat.